17.1.08

MANLIG GEMENSKAP

heh.
grabbarna i sincerely yours - tta, jonas game, honeydrips och air france (utan tjejen så klart) - åker till havet tillsammans. mer indiemacho än såhär blir det inte 2008.

>>> ta frukten så drar vi

och jag är ju bara avundsjuk så klart.

4 comments:

Anonymous said...

Angående manligt och kvinnligt mode: Ja, jag läser inte så många modebloggar, men generellt tycker jag att det känns som att kvinnor som modebloggar mer gör hela grejen med designerkläder och mode överhuvudtaget till en statusgrej och en tävling, medan män både skriver om och bär designerkläder med en mer avslappnad och jordnära attityd.

Och precis som du säger så är det både så att "konkurrensen" om att klä sig bra i föhållande till andra är mycket mindre för män, och att det nog är så att kvinnor inte har det lika lätt på så sätt att vi har fler valmöjligheter - vi behöver räkna in fler variabler i grundekvationen än byxor, tröja och skor.

Jag har fram tills nyligen alltid "tyckt synd om" män pga detta, men jag har på senare tid insett att det verkligen går att ha kul med mode även om man är man, och att män generellt lyckas klä sig bättre än tjejer. Förutsatt att de då är intresserade och har något uns av känsla för stil öht, vilket skrämmande få män som sagt är och har...


Männen nämnda i ditt inlägg är ju onekligen exempel på män som alltid lyckas klä sig bra.

guy-manuel said...

det enorma utbud av kvinnligt mode som finns att tillgå innebär ju både fördelar och nackdelar. ta h&m som ett givet exempel, där damsidan ständigt glänser med spännande och lekfulla plagg som många gånger överglänser de mer exklusiva modehusens kollektioner. raka motsatsen finner man på herravdelningen med dess äckliga jävla munktröjor, rocktishor och slitna jeans a la fredrik ljungberg. detsamma gäller på många andra stora kedjor.

hos svenska "bon-märken" så som hope, nakkna, acne, whyred, pour, julian red, hope, filippa k och velour känns det däremot som att tjejerna kommer i andra hand. åhléns city har tagit in stora delar av acne s/s 08 under veckan, och min salivproduktion antog abnorma proportioner när jag fick se herrkläderna (blev inte mycket kvar till kunderna efter att jag plockat fram plånkan!). skitkul, verkligen. det är en bra tid som modeintresserad kille nu, även om möjligheten att likt det motsatta könet kunna vältra sig i drivor med snygga kläder ligger i en högst avlägsen framtid.

guy-manuel said...

och tta är ju eviga stilbildare, självklart. bara att de helt på egen hand drog igång sommarens enorma trend med upprullade chinos är ju imponerande. och bomberjackor. och baggy 501:or. och och och och.

Anonymous said...

Ja, H&M Trend är verkligen helt outstanding. Det är synd att det inte finns en motsvarighet på herrsidan, men jag antar att det tyvärr inte finns en tillräckligt stor efterfrågan...

Jo, framförallt tycker jag att man expreminterar mer med herrkollektionerna (utan att det blir på ett överdrivet New Rave-sätt...), medan damsidan mer verkar gå på rutin.
Gaah, hade inte bangat personalrabatt på Åhléns City alltså...

... Och shorts!